frivillignet.dk

Undgå forårs forkølelsen med en overgangsjakke til dit barn

Foråret har for alvor bidt sig fast. Lyse dage med sol, indbyder til udendørs leg. Foråret er lumskt. I skyggen er der stadig køligt. Børns lege er tit en veksling mellem bevægelse og stilstand. Det ene øjeblik løber de hujende omkring. Det næste er de helt stille, fordybet i et studie af en billes færd i græsset. Det er nemt at se hvor ungerne henter deres løbende næser. I forsøget på at undgå forårs forkølelsen er en overgangsjakke til børn et godt bud.

Hvilken jakke skal du vælge?

Det kan være svært at forudsige det danske vejr og hvad dit barn får brug for, når det leger ude. Her får du et par bud på hvad du har at vælge i mellem. Du kan se flere modeller og læse fuld beskrivelse her https://www.parcellet.dk/shop/overgangsjakker-295c1.html.

  • Termojakke. Termojakken lader barnet lege frit. Jakken hæmmer ikke bevægeligheden. Samtidig isolere den godt og holder kroppen varm, også når legen bliver stille.  
  • Softshelljakke. Softshelljakker er perfekte overgangsjakker. Jakken er åndbar, hvilket betyder at den tillader barnet at komme af med al den varme der genereres under leg. Jakken beskytter mod vind, så barnet ikke bliver kold, selv om det blæser. Softshelljakker er vandafvisende og fungere også som en regnfrakke. Med en Softshelljakke kan barnet lege ude også selv om vejret ind i mellem snyder. Softshelljakker fås både med og uden blødt for.
  • Fleecejakke. Fleecejakker er bløde og vamsede. Fleecejakker og uldfleecejakker holder godt på varmen og er rare at have på. Nogen fleecejakker har et andet materiale udenpå og kun det bløde Fleece indvendigt.
  • Regnjakke og sweaters. Klassikeren der aldrig går af mode. Den super lækre uldne sweater i flotte islandske mønstre, eller bare i striber og så en god regnfrakke, i en passende længde. Det danske forårsvejr er ofte vådt og sjasket. Der er mange herlige vandpytter at udforske og at hoppe i. Regnjakke og sweater er en fin kombination. Regner det ikke, kan regnjakken stå åben, så barnet kan komme af med varmen. Bliver det endnu varmere uden regn, kan regnjakken tages helt af.

Forårets lumske vejr giver snottede næser

De skiftende temperaturer og vejrets uforudsigelighed gør foråret til en lumsk tid. Det kan være svært at vide på forhånd hvad barnet kan få brug for, i løbet af en dag i børnehaven, eller i skolen. Et sæt regntøj i barnets kasse, hylde eller garderobe-plads, er et must i denne tid. Gummistøvler er også helt uundværlige.

Overgangsjakke børn, forår og efterår

Foråret og efteråret er ikke helt samme slags vejr, alligevel er der meget som er ens. Begge svinger meget i temperatur. Foråret er på vej væk fra kulden frem mod sommeren, efteråret er bevægelsen frem mod kulden og vinteren. Overgangsjakker til børn er et must i begge perioder. Om du vælger termojakke, Fleecejakker eller sweater og regnfrakke, har ikke den største betydning. Størrelsen er mere vigtig, hvis du både vil bruge den om foråret og om efteråret.