frivillignet.dk

Sådan vælger du det rigtige trægulv til din bolig

Du står overfor en stor beslutning: du skal have lagt nyt gulv i dit hjem, og du har besluttet, at det skal være et smukt trægulv. Men som du nok har opdaget, er et trægulv ikke bare et trægulv, og der er mange ting at være opmærksom på. Både slidstyrke, udseende og pris er faktorer, der kan have indflydelse på dit valg. Læs med her, for at blive klogere på, hvordan du sikrer dig at ende op med et trægulv, som du er tilfreds med og vil være glad for i mange år.

Første skridt: At vælge den rette type træ

Vi anbefaler, at du bruger lidt tid på at undersøge markedet af trægulve. Der er et enormt udvalg af gulve, og det kan mildest talt være overvældene at finde den rette træsort, der passer til lige præcis dit hjem. Det er derudover en god idé at overveje, om du vil købe brugt træ, købe gulvet gennem et byggemarked eller få specialdesignet et gulv i samarbejde med en gulvsnedker. Dit lokale byggemarked vil som regel have mange fine trægulve, der er klar til at blive installeret. Junckers trægulve er for eksempel et godt bud på et trægulv, der er smukt og overfladebehandlet på forhånd, og dit lokale byggemarked vil kunne hjælpe dig med at lægge det. Du kan købe Junckers trægulve og orientere dig i et stort udvalg af andre trægulve på https://www.byggecenter.dk/.

Andet skridt: At vurdere, hvordan du vil lægge trægulvet

Når du har besluttet hvilken type træ dit gulv skal bestå af, er du klar til at lægge gulvet. Den første beslutning du her skal tage, er om du selv vil lægge gulvet eller om du vil lade professionelle håndværkere om det. Er det første gang, du skal lægge et trægulv, anbefaler vi, at du tager kontakt til dit lokale byggemarked for rådgivning og vejledning. Selvom det kan være fristende at bevise over for dig selv (og alle andre), at du sagtens kan lægge et gulv selv, kan det være en god idé at alliere dig med professionelle folk. Det kan hurtigt blive en kosteligt affære, hvis noget i gulvlægningen går galt, og så kan det bedre betale sig at have fået hjælp fra starten. Hvis du selv vælger at lægge gulvet, er der heldigvis en masse gode vejledninger på internettet, og du kan som sagt også få gode råd i dit lokale byggecenter.

Tredje skridt: At vedligeholde dit trægulv

Så er gulvet lagt Nu gælder det vedligeholdelsen, hvilket også er et element, der er vigtigt at have for øje inden du vælger dit trægulv. Overvej, hvor meget energi du vil bruge på vedligeholdelsen af dit trægulv. Alle trægulve bør rengøres med en grundig rens i ny og næ, men nogle træsorter er mere slidstærke end andre, hvilket kan være en god idé at have med i dine overvejelser. Hvad end du ender med at vælge Junckers trægulve eller specialdesignede træbjælker til dine gulve, håber vi, at du har kunne bruge denne guide til at skabe et overblik over, hvad du skal huske at tage stilling til, når du køber nyt trægulv.