frivillignet.dk

Sådan sikrer du et smukt sidste farvel

Står du i en situation, hvor du har mistet én, du har kær – og skal du stå for planlægningen af en begravelse eller bisættelse? Du vil helt sikkert gerne give personen en smuk afsked, som er både værdig og i tråd med den afdødes liv, men det er ikke så nemt endda. Når man står i situationen, er du sikkert i en periode med stor sorg. Det kan nemlig slå rigtig hårdt at miste en nær slægtning, partner eller ven, og når sørger, kan det være svært at overskue alle de valg, der kommer med et dødsfald og planlægningen af den afdødes begravelse eller bisættelse.

Heldigvis sidder man ikke helt alene, når alt det praktiske i forbindelse med et dødsfald skal ordnes. Nogle er så heldige at have familiemedlemmer eller venner, der kan hjælpe, når det hele bliver for svært – men det er desværre ikke alle, der har folk omkring sig, som kan overskue den store opgave, det er at planlægge en begravelse eller bisættelse, især ikke hvis de selv sidder midt i sorgen.

Når man er alene eller ganske få om planlægningen af en begravelse, er der stor hjælp at hente hos en bedemand. Du kan finde en bedemand nær dig via dette link. En bedemand er ekspert på området og kan hjælpe dig med alt fra regler og retningslinjer til planlægningen af selve begravelsen og alt der hører med. Her kan du få gode råd hos en person, der er vant til den situation, du står i og som er en fagperson, der kan hjælpe dig med at alt fra at indrykke en dødsannonce til at køre rustvogn og som også kan anskaffe alt fra kiste, blomster til gravsten.

Bedemanden hjælper også med at gøre den afdøde klar og kan hjælpe med al planlægningen efter dokumenter som f.eks. Min Sidste Vilje, hvis den afdøde har udfyldt et sådant dokument og har givet udtryk for ønsker til sin begravelse – eller også kan bedemanden hjælpe de pårørende med at skabe en smuk afsked, som de afdøde ville have elsket. Uanset hvad, så kan en bedemand hjælpe igennem hele processen og sørge for at den afdøde får en smuk afsked, der giver alle sørgende mulighed for at sige farvel på den bedst mulige måde.