frivillignet.dk

Sådan sælger du dit hus hurtigt

Når du skal sælge din bolig, er der en række ting du kan gøre for at få huset solgt hurtigere. Læs med her og få nogle gode råd med på vejen.

Vælg den rette pris

Din ejendomsmægler vil selvfølgelig hjælpe dig med at sætte prisen, men derfor kan det sagtens være en fordel at sætte sig ind i det selv. Tjek priserne i dit område og hold dig opdateret på, hvad der sker på boligmarkedet. Hvis du ikke har travlt, kan det sagtens være at du kan sætte prisen højt. Men hvis du ønsker et hurtigt salg, bør du overveje at justere prisen. Hvis kvadratmeterprisen er højere i din bolig end andre i området, bør du også forklare hvad der retfærdiggør denne pris.

Overvej tilstandsrapporten

Hvis en potentiel køber møder en tilstandsrapport med en lang række anmærkninger, er der risiko for at de bliver skræmt væk med det samme. Derfor kan det være en god idé at få udbedret så mange fejl som muligt inden den potentielle køber skal se tilstandsrapporten. Det er alt andet lige nemmere at sælge et hus med få anmærkninger, end hvis der er en lang liste, som køber skal tage stilling til.

Gør huset klar til fremvisning

Inden huset skal vises frem – hvad end du selv klarer det eller får en ejendomsmægler til det – skal det helst fremstå præsentabelt. Et godt råd er, at du forestiller dig, at du skal have gæster. Det betyder typisk, at der skal ryddes op, gøres rent, måske bages boller og så skal der pyntes med blomster eller andet. Desuden kan du med fordel rydde gulvet så meget som muligt, da mere gulvplads vil få huset til at virke større. Og tænd gerne masser af lys i dit hjem, da mørke hjem kan komme til at virke mindre og ikke så indbydende.

Især bør du fokusere på at entréen fremstår indbydende. Ligesom når man møder nye mennesker er førstehåndsindtrykket i et hus meget vigtigt. Sæt blomster frem, overvej at give det en omgang maling, og gør det så indbydende, som du kan.

Fjern alle småfejl

Hvis du har en låge der knirker, en dør der binder eller en pære der er sprunget, bør du skifte det inden huset skal vises frem. Alt det, der irriterer dig, kommer også til at irritere en potentiel køber, når huset skal vises frem.

Hvis du følger ovenstående, kommer du muligvis lidt hurtigere i mål med dit boligsalg. Og du bør altid spørge din ejendomsmægler i Munkebo til råds, da de helt sikkert kan bidrage med gode råd, som passer specifikt til din bolig.