frivillignet.dk

Sådan kommer du i gang med at træne derhjemme

Hvis du gerne vil i gang med at dyrke mere motion, kan det være en rigtigt god idé at starte med at træne derhjemme. For mange mennesker er det at træne derhjemme nemlig den simpleste og mest ubesværlige måde at få sat gang i en sundere livsstil på. 

Med hjemmetræning er der ingen hindring i form af at skulle ud af døren og ned i et fitnesscenter eller sportsforening for at træne. Der er heller ingen hindringer i form af åbningstider eller aftaler med andre mennesker, som måske kan blive brudt eller lavet om.

Med andre ord kan du med hjemmetræning komme i gang med at bevæge dig på en måde, hvor du kan gøre det lige når det passer dig, og hvor du er fuldstændigt uafhængig af andre menneskers planer og skemaer.

Hvis du vil i gang med at træne hjemme, er der nogle få reskaber, du bør købe fra en fitness shop, for at du kan komme i gang. Her er de tre mest brugbare redskaber, du kan købe i en fitness shop, som vil gøre din hjemmetræning meget lettere, sjovere og mere effektiv.

Justerbare håndvægte

Med justerbare håndvægte fra en fitness shop har du et træningsredskab, der kan bruges til et væld af forskellige øvelser. Vægtene giver dig den nødvendige belastning, der skal til for at gøre øvelserne hårde nok for dine muskler, til at du kan kan lave få repitioner af øvelserne. Dette er meget væsentligt, fordi kroppen kun er i stand til at opbygge muskelmasse, hvis den bliver belastet af øvelser, som den kun kan klare få gentagelser af. 

Det er et must at håndvægtene er justerbare. Musklerne i vores kroppe er af vidt forskellige størrelser, og har derfor brug for forskellige grader af belastning for at blive trænet optimalt. Du vil altså få brug for at justere vægtene mange gange i løbet af en træning, hvis du ønsker at træne optimalt.

Derfør bør du kigge i en fitness shop efter justerbare håndvægte frem for håndvægte, der ikke kan justeres.

Træningselastikker

Træningselastikker er også et redskab, der kan bruges til et væld af forskellige øvelser. Samtidig er de enormt billige. Du får altså enormt mange træningsmuligheder ved at investere i nogle få gode træningselastikker fra en fitness shop.

Yogamåtte

Uanset om du har tænkt dig at dyrke yoga eller en anden træningsform, kan du nå rigtigt langt med en yogåmåtte fra en fitness shop til din træning derhjemme. En god yogamåtte er skridsikker, så du er sikker på ikke at falde, når du står på måtten. Samtidig skal måtten helst være ret tynd. Det kan være fristende at købe en tyk og blød yogamåtte fra en fitness shop, men dette er faktisk ikke optimalt til træning, fordi tykheden og blødheden af måtten gør det sværere at stå fast og holde balancen på måtten. Derfor er det bedre at gå efter en tynd og hård yogamåtte i din fitness shop