frivillignet.dk

Sådan kan du få en mere struktureret hverdag

Med mange forskellige gøremål på daglig basis, så er der ikke noget at sige til, at det kan være svært at få struktureret det hele. Det kan være svært til tider at planlægge ordentligt og vide hvornår tingene skal gøres og hvordan de skal gøres mest effektivt. Derfor kan du læse denne guide til, hvordan du kan få en mere struktureret hverdag.

 

Prioritere dét som du skal bruge mest tid på

Igennem vores hverdag er der mange forskellige gøremål som der skal tages stilling til. Det kan være svært at skulle overskue det hele, og især at finde ud af, hvad du dog skal prioritere først.

Derfor er det en god idé at sætte sig ned og noter de ting ned, som du ved du skal nå. Derfra noterer du, hvornår du skal nå dem og hvor lang tid du tror vil det vil tage. 

Så vælger du derfra, hvad du tænker vil være sværest, og så prioriterer du at bruge mere tid på det. 

Hvis det er arbejdsopgaver, så skal du selvfølgelig lave de opgaver først, som har den tidligste deadline. Men hvis de kan nås hurtigt, så se at få dem ud ad vejen, så du kan fokusere på dem der kræver længere tid.

I bund og grund handler det hele om at bevare overblikket, for det er dét som skaber struktur og mindsker stressen.

 

Vær ude i god tid med at få gjort tingene

En god måde at bibeholde en struktureret hverdag på er ved at være ude i god tid. På den måde er det lettest at løse, hvis der skulle opstå potentielle udfordringer. 

Hvis du f.eks. skal til at planlægge en fest, så sørg for at undersøge muligheder i god tid. Lej en cocktailbar allerede i dag, så du er sikker på, at du kan få lige det tilbud du ønsker.

Det samme gør sig gældende hvis det er bryllupsplanlægningen der skal planlægges. 

Sørg for at du har gjort dig tanker om blandt andet bartender til bryllup, så du ikke står i sidste øjeblik og ikke ved hvad du skal stille op. 

 

Øvelse gør mester

Det er ikke nødvendigvis en nem øvelse for alle at skulle skabe sig en mere struktureret hverdag. Der er derfor ikke noget at sige til, at det kan tage noget tid lige at vænne sig helt til. 

Det er helt naturligt, og hertil er det bare vigtigt at huske på, at øvelse gør mester. Hold ud og giv det tid, så skal det nok komme helt af sig selv.