frivillignet.dk

Hvordan kan du optimere din hjemmeside lige nu?

At have en hjemmeside er i sig selv et fuldtidarbejde. Det er da også derfor, at mange har en ansat til udelukkende at varetage denne opgave. For det er ikke lidt, man skal holde styr på, og man kan stort set altid rode ved et eller andet. Der er altid noget at optimere, gøre bedre, forbedre og meget andet. Herunder får du tips til, hvordan du lige nu kan gå ind og optimere din hjemmeside.

Foretag en analyse af alt det bag skærmen

Først og fremmest kan en grundlæggende teknisk analyse af din hjemmeside give dig et nødvendigt indblik i, hvordan tingene står til. Her kan du netop også gå ind og se, hvor der er plads til forbedringer. Måske der er nogle helt akutte ting, der kræver øjeblikkelig handling, og så er det jo godt at sådan en analyse kan fortælle dig, hvad du skal gå ind og rette. Hvis du har svært ved at tyde en sådan analyse, kan du altid spørge en professionel til råds.

Ret og optimer tekniske ting som billeder og links

På en hjemmeside er der naturligvis et hav af forskellige tekniske ting bag det hele. Links og billeder er to eksempler på ting, der visuelt se enkle ud, men som bag det hele faktisk er komplekse koder. Det er desuden to meget vigtige ting, der kan have afgørende betydning for, hvordan søgemaskinerne samlet set bedømmer din hjemmeside. Med links skal du fx sørge for, at alle lange links bliver forkortet. Et kort link er langt mere troværdigt, og det øger chancen for, at dine besøgende klikker på det. Billeder skal desuden være i visuelt god kvalitet, men de skal fylde absolut minimalt.

Læg en plan og tilføj nyt indhold regelmæssigt

Du bør desuden lægge en plan for det indhold, du skal udgive. Det er godt at være et par måneder fremme i tiden. Du bør aldrig udgive en masse indhold, fx en masse indlæg eller artikler, på en og samme gang. Det er bedre at sprede ud over flere uger eller måneder. Dette skaber en bedre kontinuerlighed, hvor søgemaskinerne vil lære at gå ind og tjekke din hjemmeside for nyt indhold langt oftere. Og det kan få den til at skyde frem i søgeresultaterne, så den ligger langt oppe, og så der derfor er større chancer for, at lige netop din hjemmeside bliver opdaget. 

Opdater alt dit nuværende indhold

Uanset hvor meget indhold, der aktuelt måtte ligge på din side, er det nødvendigt altid at holde det opdateret. Du skal forsøge at sætte dig i den besøgendes eller læserens sted. Forestil dig at lande på en hjemmeside, hvor indholdet er et par år gammelt. Ja, du er garanteret klikket hurtigt videre, for at finde noget indhold, der er nyere. Derfor er det vigtigt altid at holde indholdet opdateret. Dette vil søgemaskiner desuden også scanne efter, og de ser det som positivt, hvis der regelmæssigt er ændringer og tilføjelser af nye og relevante oplysninger, siden indholdet blev skrevet første gang.