frivillignet.dk

Har du styr på din pension som selvstændig?

Det er måske ikke det du tænker allermest over når det blot handler om at komme hurtigst muligt i mål som selvstændig med dine planer og visioner. Pension for selvstændige er dog en ting der er ret vigtig at have styr på, selv om der måske er mange år til at du skal gøre brug af den. For jo tidligere du begynder at indbetale til din pension, jo flere penge vil du kunne nyde at få mellem hænderne når du ikke længere skal være på arbejdsmarkedet og skal nyde godt af dit hårde arbejde. 

Du kan få en skræddersyet pension som selvstændig 

Når man er selvstændig, så er det aldrig rigtigt til at vide, hvor meget overskud der er til dig selv hver måned. Derfor er det også nødvendigt med en pensionsordning der er tilpasset til lige præcis det. En skræddersyset pensionsordning der er passende til en fleksibel indkomst er lige det du skal bruge når du er selvstændig og gerne vil sikre dig en god økonomi under dit otium. 

Det er faktisk muligt at opspare til din pension helt uden gebyrer 

Hvis du har været vant til en traditionel pensionsindbetaling som ansat under en arbejdsgiver, så har du måske også opdaget at der fra tid til andet kommer en smule gebyrer som du er nødt til at betale. Det er ikke tilfældet når du vælger at lave en pensionsopsparing som selvstændig. Her bestemmer du selv hvor meget og hvor ofte  du ønsker at sætte penge ind til din pension og helt uden ekstra udgifter. Det er også dig der her selv vælger dit risikobillede for pensionsopsparingen. 

Valgfrie forsikringer kan tegnet for din pension når du er selvstændig 

Det er muligt at indbetale penge til din pension og yderligere sikre at der er de rette forsikringer, hvis det nu skulle ske, at du af den ene eller den anden årsag ikke længere har mulighed for at gøre dit arbejde. Således vælger du selv de forsikringer som du mener du har brug for og har lyst til at være dækket under. Her er der ingen minimumsbindinger og du kan nemt justere undervejs, hvis du føler at der skulle være mere behov for yderligere forsikringer igennem din pension som tiden går. Det er vigtigt at have en forsikring på din pension, for det er aldrig helt til at forudsige hvad der vil komme til at ske i fremtiden.