frivillignet.dk

Barbera-vine findes også i god kvalitet

Barbera er en af de mest plantede druesorter i Italien. Den har ry for at være sød, dyb rød farve og, selvom vinens ry kan være lidt blakket, findes der faktisk en række vine i super kvalitet lavet på Barbera

Tredjemest plantede drue

Efter Sangiovese og Montepulciano er Barbera den tredjemest plantet drue i Italien. Kendetegnet ved Barbera vin er en dyb, rød farve, en lav tannin, meget lidt garvesyreindhold og så en høj surhed. Der har været høj produktion af vin med Barbera i Italien, og dermed har vinene ofte fået et mindre godt ry. Men det er ikke hele sandheden, for der findes rigtig mange vine af høj kvalitet lavet på Barbera.

Druen taget mere seriøst

De senere år, faktisk de seneste 20 år, har flere producenter taget Barbera druen mere seriøst, og produceret vine af meget høj kvalitet på Barbera. Blandt andre producenter fra Barolo og Barbareco producerer vine, hvor kvalitetsniveauet er i top og som har fået bred anerkendelse. Vine som også er blevet meget populære. Men Barbera bliver stadig primært produceret i Piemonte, hvor kendte vine som Barbera del Monferatto, Barbera d’Alba og Barbera d’Asti bliver produceret. Tidligere har flere vine fra Piemonte fået DOC anerkendelsen. Barbera druen udgør i øvrigt mere end halvdelen af arealet i regionen Piemonte.

En af de ældste druer

Sandsynligvis er Barberadruen en af de ældste i Italien. Den menes at stamme fra Monferrato området, hvor er findes optegnelser omkring druen helt tilbage til det 13. århundrede. Og der er faktisk fundet dokumenter omhandlende lejekontrakter på vinmarker i området fra en periode i 1200-tallet.

Selvom druen stadig lever i skygge af en række af de mere kendte druer, så er der bred anderkendelse af, at man kan få mere ud af en Barberadrue, når der bliver tyndet i vinstokkene og de dermed sidder i lidt mere koncentrerede klynger. Druen har ry for at være let at dyrke, men producenten kan vælge at optimere produktionen og dermed få et bedre resultat. Når der laves Barberavine på denne måde klassificeres de som Superiore.

God til italiensk vin

Vin lavet på Barbera druer er generelt meget velegnet til italiensk vin. Det er optimalt at nyde Barbera vin til Pizza, til pasta, til antipastaretter med skinke og pølse og generelt til mad med meget tomat i. En Barberavin er ofte bedst som ung, og kan drikkes lige efter du har købt den. Derfor er vin lavet på Barbera ofte også udbredt på mange restauranter, da den er let at arbejde med og sammensætte. Og har de lagret på egefade, bliver de endnu mere behagelige at indtage.

Køb også online

Som meget andet vin er det selvfølgelig også muligt at købe en række Barbera vinde online, også dem af høj kvalitet. Hos Jysk Vin fører de alt fra voluminøse Barbera og til de mere anerkendte fra blandt andet Barolo området. Udvalget er stor både af hverdages vine, men også af dem der kan nydes helt alene. Der er helt sikkert noget, der passer til dit behov.